Katolik      Seznamka     Inzerce      Gyn. poradna      Pohlednice
   Úvod
   Katolická církev
   Mládež
   Svědectví o Bohu
   Anketa
   Soutěž
   Texty, články, dok.
   Otázky a odpovědi
   Odkazy
   Jubileum 2000
   Kontakt na nás
   Akce v ČR -nové
   Info na Váš e-mail -nové
   Lide.Katolik.cz-nové

   Informace o obvinění
   P. Protivínského
J A N P E Ň Á Z

J A N    P E Ň Á Z

 

Každý z nás je poutníkem

 

Vydáno v Brně 29.6.2001

 

Jan Peňáz se narodil 29.6.1951 v Novém Městě na Moravě.

Maturoval na Carnotově lyceu v Dijonu (1970), kde se setkal s Tomášem Týnem. Příklad tohoto o rok staršího spolužáka (později kněze, který roku 1990 zemřel v pověsti svatosti) byl také jedním z impulzů při volbě jeho životního povolání.

V roce 1978 přijal Jan Peňáz v brněnské katedrále sv. Petra a Pavla  kněžské svěcení a 1. července téhož roku nastoupil jako kooperátor do farnosti Vranov u Brna. Později působil ještě v Jedovnicích a jako administrátor v Moutnicích.

Od roku 1990 je farářem ve Velkém Meziříčí, exccurendo administrátorem ve farnostech Bory, Netín a Uhřínov a děkanem děkanství velkomeziříčského. Je také členem Kněžské rady brněnské diecéze.

 

15. května Jubilejního roku 2000 se Jan Peňáz společně s dalšími pěti poutníky vydal pěšky z Vranova nad Dyjí do Říma. Předpokládali, že budou na cestě 40 dní, nakonec dorazili do cíle už 18. června. Po návratu napsali: "1178 kilometrů pěšky věnujeme Pánu Ježíši k jeho 2000. narozeninám..."

    Zážitky, které  poutníkům cesta připravila, shrnul Jan Peňáz do brožury "Pouť do Říma od A do Z". Prodalo se jí už přes devět tisíc výtisků.

 

Rozhovor s P. Peňázem o pouti.




TEAM Katolik.cz 1997-2001

Tato strana je archivovane spolecne se starou verzi webu www.fatym.com (nova verze od roku 2007 je zde) a je umistena na serverech A.M.I.M.S. Na serverech A.M.I.M.S jsou dale hostovany Internetova televize TV-MIS.cz, TV-MIS.com, Casopis Milujte se!, on-line internetove prehravace JukeBox TV-MIS.cz (hudebni) a TemaBox TV-MIS.cz, virualni pout do Svato zeme a na Sinaj - svata-zeme.tv-mis.cz, weby poute.eu, ps.oblati.cz a rada dalsich projektu.